Photoshop generative ai

Det går inte att neka till att utvecklingen av artificiell intelligens (AI) fortsätter att frambringa överraskningar med en otrolig hastighet. Adobe Photoshop har nyligen presenterat en betaversion av sitt program, nu med en exceptionell AI-funktionalitet. Med bara några enkla klick ger denna funktion tillgång till en plattform där vem som helst kan skapa, förbättra och förändra bilder med omedelbar effekt och av hög kvalitet. 

Framstegen inom AI-utvecklingen och dess tillämpningar inom bildhantering är enastående och vi kan bara förvänta oss att tekniken kommer att fortsätta att förbättra och förenkla sättet vi arbetar med bilder på.


Förbättringar och förändringar med ett klick

Genom att snabbt markera det område du vill förbättra, ändra eller komplettera, erbjuder Photoshop AI dig valmöjligheter. Du kan välja om du önskar förbättra bilden, eller om du vill bifoga en textbegäran för att lägga till vad helst du önskar. Det kan vara en hund, en katt, en ko, en människa och så vidare. Allt sker med ett fåtal klick.


Animera och anpassa bildens omfång

En särskild aspekt av denna AI är dess förmåga att manipulera bildens dimensioner. Du kan enkelt vidga bilden genom att låta AI animera en utvidgning, eller lägga till mer av bilden uppåt eller nedåt. Begränsningarna är få och flexibiliteten är enorm.


Rensa upp i stadsbilderna

Om du har en stadsbild full av människor, saker eller bilar som du anser onödiga, tar det bara några minuter att städa upp i bilden med Photoshop AI. Den artificiella intelligensen tar hand om allt, och jobbet sker med enastående precision.


Upphovsrätt och fördelning av intäkter

Photoshop AI baseras på cirka 300 miljoner bilder som Adobe har i sitt arkiv. Upphovsrätten respekteras strikt, och de som bidrar till bilderna får vara med och dela på intäkterna. Detta är ett föredömligt exempel på rättmätigt erkännande, till skillnad från aktörer som Midjourney, som samlar sina referenser på ett mer godtyckligt sätt.


Förbättringar och anpassningar

Photoshop AI erbjuder en dynamisk plattform för förbättringar och anpassningar. Om du vill ändra bildens färgschema, lägga till eller ta bort skuggor, justera kontrasten eller skärpan, erbjuder Photoshop AI snabba lösningar. Med denna AI kan du till och med ge dina bilder en konstnärlig touch, allt med bara några klick.

I detta exempel en bild för åtgärder med Adobe Photoshop AI. Som ni ser en livlös och illa omhändertagen gräsmatta. 

Blomlådorna har några enstaka blommor men annars tomt i lådorna och det ser generellt sett lite trist ut. 

Allt detta går att korrigera snabbt och effektivt med hjälp av Photoshops AI, åtgärder som tidigare var svårt och tog tid.

Med Adobes AI funktionalitet låter vi gräset snabbt bli grönt och härligt nyklippt.

Blomlådorna fylls med blommor och det lilla området ser genast väldigt mycket trevligare ut.

Hela bilden får en annan atmosfär och det med några enkla klick i Photoshop, med ett fenomenalt stöd av Generativ AI

Bilden ovan är genererad i Midjourney, med promten A mesmerizing dreamgarden luxury house perched on the edge of a breathtaking cliff, overlooking a vast expanse of the deep blue ocean, crashing waves against the rugged rocks below, the house designed with sleek modern lines, floor-to-ceiling glass walls providing uninterrupted panoramic views, a spacious rooftop terrace with a infinity pool seemingly merging with the sea, exuding a sense of serenity and modern elegance, Photography, telephoto lens (200mm), --ar 9:4 --v 5 --s 250 --q 2

Samma bild nedan men med lite människor adderade i Photoshop AI, prompt Add a group of people having a small party. Det blir naturligtvis ett helt annat liv i bilden, arbetade även lite snabbt med curves för en bättre färgton i bilden.

Automatisk retuschering och borttagning av objekt

En annan förbluffande funktion som erbjuds av Photoshop AI är dess kapacitet för automatisk retuschering och borttagning av objekt. Om det finns element i dina bilder som du vill ta bort, kan Photoshop AI hjälpa dig att göra detta smidigt och effektivt. Från små detaljer till större objekt, klarar AI:n av att ta bort oönskade element och fylla i de tomma utrymmena på ett övertygande sätt.


Integration och samverkan

Photoshop AI erbjuder dessutom integration med andra Adobe-produkter, vilket ger användarna en sömlös upplevelse. AI-funktionerna kan smidigt integreras med andra verktyg för att ytterligare förbättra och effektivisera arbetsflödet.


Framtiden för Photoshop AI

Med tanke på den pågående utvecklingen av artificiell intelligens kan vi förvänta oss att se ännu fler banbrytande funktioner i Photoshop AI. Detta kommer säkert att leda till ännu mer avancerade verktyg för bildhantering, vilket kommer att ge professionella konstnärer och amatörer lika fantastiska möjligheter att uttrycka sin kreativitet, men även vi vanliga människor kan snabbt leverera överraskande bra material med dessa nya verktyg.


Som en reflektion, Photoshop AI markerar en ny era av digital bildbehandling. Den exceptionella AI-funktionaliteten förenklar och accelererar processen att skapa, förbättra och förändra bilder, samtidigt som den bibehåller högsta kvalitet och respekt för upphovsrätten. Den representerar det bästa inom innovativ teknik, samtidigt som den förstärker Adobe's position som ledande inom branschen.